13 September 2010

Ada raya ada gaya

Seluruh dunia telah tahu. Di muka muka akhbar telah terpampang jelas. Para DJ radio telah mengudarakan berita tentangnya. Hanya seekor katak yang duduk termenung dibawah tempurung kelapa saja yang belum dapat tahu tentangnya. Apa yang meriahnya? "Apa yang digembar gemburkan itu?", bisik katak itu di dalam hati bernada syahdu. Setelah lama tidak keluar dari tempurung mereka, katak itu cuba merungkai misteri yang bermain di benak fikiran beliau. Dengan hati terbuka dan semangat yang kental serta keazaman yang tinggi ditambah gula secukup rasa, dihias pula beberapa hiris bawang yaa tuan tuan dan puan puan anda dalam rancangan, Gaul Gaul Ramadhan bersama Kak Sheila Rusly. "Eh teringat pula rancangan kegemaranku itu", bisik katak itu lagi dalam nada sayu. Lalu, tanpa memikirkan masa depan, katak tersebut menempuh dunia luar tempurung yang penuh liku liku kehidupan.

Ish mengarut.

Terus kepada intisari sebenar post ini.

SELAMAT HARI RAYA.

Haa kan senang, takpayah nak susah susah taip panjang panjang buat cerita. Baik taip ON JOKE dan hantar ke 32555 lagi bagus.

Beta mengambil kesempatan ini, untuk menyusun buku buku di rak buku, kasut kasut di luar dan sepuluh jari ini memohon maaf diatas salah dan silap yang telah saya lalukan, tidak kira samada tidak sengaja, atau majoritinya sengaja, dalam sedar atau tidak sedar, baik yang muda mahupun yang tua. Saya sedar banyak salah yang telah saya lakukan, kalau ditimbang pun hantar dobi mau kena ratus ratus ni. Sesungguhnya saya hanya insan biasa yang lemah dan kacak, bukan robot yang hodoh. Pesanan buat pembaca di luar sana, ingat berhati hatilah di jalan raya, ingat orang yang tersayang, ingat jangan main mercun, dan ingat, jangan lupa lirik! Yeah!
Haaa bergaya tak raya? Bole menang Malaysian Next Top Raya Model ni.

No comments:

Post a Comment