02 June 2010

Pakai handphone botol air lagi bagus

Ishh aku terasa secara tiba tiba sungguh marah. Haishh kenapa ni medi pagi pagi dah marah? Tanya korang dalam hati ye kan? Hehh sebenarnya bukan pagi pagi ni, errr buat pembaca yang sedang baca bukan pada waktu pagi, sekarang ni time aku tengah tulis blog ni pukul 8.59am ya rakan rakun pukul 8.59am ya sekian terima kasih, tapi sebenarnya yang sebenar, dari malam semalam lagi aku marah, dan sebenarnya yang benar betul tak tipu punya, dari minggu lepas lagi aku bengang. Haaa faham tak? Kalau tak faham ketuk kepala korang lima kali, pastu pegi langgar tiang bendera Malaysia sekolah rendah korang, lepas datang sini balik baca balik apa aku tulis. Haha.

Okay ceritanya bermula begini:

Masalah yang timbul yang menjadi prejudis dek kerana oleh sebab natijahnya walhal persis adalah Si Tompok aku yang menjadi kurang siuman secara tiba-tibi, nak hantar ke pusat rawatan mental, doktor kata Si Tompok takde mental, nak hantar ke pusat rawatan Islam, doktor sana kata Si Tompok ni bukan Islam, nak hantar ke pusat serenti, polis kata Si Tompok tak pernah di failkan kesalahan. Aku taktau lah apa masalah kau Tom (nama manja aku kat Si Tompok), pening aku pening. Makan aku dah suapkan, berak aku dah tadahkan, kau menangis aku dah belaikan, tapi kau tetap begitu, muka kau gelap je semacam, hidung kau tiba-tibi semacam je aku tengok, haa mulut lagi la aku tak faham apa dah jadi. Kemungkinan kau dah kena buatan orang kot, siapa la dengki sangat dengan kau. Ini tak lain tak bukan Si Belang laa ni, sebab aku ingat lagi Bel (nama timangan untuk Si Belang) ni dulu kawan kau, tapi dia mesti rasa sedih sebab kau tinggalkan dia sorang sorang sekarang kat tempat korang merempat dulu, dah lah tu kau pulak pergi rampas awek dia, Si Bintang. Ni semua mesti kerja dia, hish tak pasal pasal aku yang jadi mangsa.

Letih aku tau letih, tolong lah siapa yang ada penyelesaiannya tolonglah! Kalau ade bomoh atau pawang yang boleh rawat Si Tompok ni tolonglah (pintaku kesedihan)

Okay disini aku kepilkan gambar keadaan Si Tompok yang kurang waras.




Okay ni bahagian serius meminta pertolongan.
Sape sape yang tau pasal handphone bodoh sombong ni tolong aku bole? Tak boleh takpe, kena tolong jugak. Semuanya terjadi apabila aku yang buat pandai ni update iphone aku supaya nampak lebih hebat, aku update ke latest firmware iaitu 3.1.3. Proses update berjalan lancar hingga tiba-tibi, satu error muncul dan menyeramkan, berkata, aku lupa tapi lebih kurang macam ni - your sim card is not supported. Aduhai lomah jantung den tibo tibo, bopoluh poluh den mombaco amaran soram tu haa. Dio kato, eh dia kata sim card aku tak boleh digunakan, waktu tu baru aku ingat, phone aku dah unlock dan jailbreak, tak tau pulak kalau update dia boleh detect, hish lembu betul Abdul Malik ni. Jadi sekarang handphone aku tak bole guna rasa nak campak kat anjing pun ada. So siapa ada cadangan boleh tolong tak? Tolong angkat tangan, eh tak tak tolong betul betul la.

Aku ulang balik masalah dia - Aku tertidak sengaja update iphone aku yang dah jailbreak dan unlock ke 3.1.3, dan phone aku menjadi sebuah lipas kudung, haha tak lah, phone aku tak boleh activate, hanya boleh emergency call aje. Siapa boleh tolong aku, aku belanja dia nasi lemak biasa, tanak telur mata nasi separuh okay? Lumayan tuuu!

1 comment:

  1. Hp touch touch ni selalu nya cepat bermasalah. :D

    ReplyDelete